Cases Maria Parellada
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Josep Llovera, 4-6-8

Barcelona - Josep Llovera, 4-6-8 (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Passatge Josep Llovera, 4-6-8
En un desconegut carreró que uneix la Travessera de Gràcia amb el carrer Avenir hi ha tres xalets unifamiliars envoltats de jardí, no catalogats, que sembla increïble que hagin pogut sobreviure entremig dels grans habitatges moderns. Van ser projectats per Enric Sagnier entre 1912 i 1914. Molt allunyats de l'esperit modernista que havia conreat uns anys abans, planteja un esquema constructiu de cossos juxtaposats, amb façanes netes, gairebé sense ornamentació, i teulades de ràfecs pronunciats.

Maria Parellada i Santaló estava casada amb Joan Josep Ferrer-Vidal i Güell, segon marquès de Ferrer-Vidal.