Casa Isabel Llorach
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Antiga casa Llorach

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorNicolau M. Rubió Tudurí
Situació Muntaner, 263
En aquest lloc hi havia hagut l'antiga casa Llorach, construïda l'any 1905 i projectada per Puig i Cadafalch per encàrrec de Concepció Dolsa, vídua de Llorach, que va ser enderrocada als anys trenta per la seva filla Isabel, gairebé arruïnada a causa de la seva intensa activitat social i cultural. Al seu solar es va construir, l'any 1934, un bloc d'habitatges dissenyat per Rubió i Tudurí en un estil racionalista que contrasta amb la sumptuositat dels edificis veïns. Isabel Llorach s'hi va instal·lar a les plantes superiors. L'arquitecte va decidir rescatar quatre columnes de marbre pòrfir de la casa modernista que va ubicar al vestíbul del nou edifici.