Casa Oller
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Amigó, 76 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorFrancesc Mitjans Miró
Situació Amigó, 76
Edifici entre mitgeres construït poc després de la guerra, entre 1941 i 1943. És una de les primeres obres de Francesc Mitjans. Té la façana enretirada respecte al carrer, que permet una zona de jardí comunitari. La façana principal està plantejada amb el format en què solien configurar-se les façanes posteriors dels pisos de l'Eixample, una solució que acabaria generalitzant-se al llarg de les dècades posteriors. L'entrada de l'edifici es produeix a través d'un vestíbul obert a banda i banda, amb una ornamentació de caràcter noucentista que contrasta amb l'esperit racionalista de la construcció.