Xemeneia de Can Folch
(Barcelona | La Vila Olímpica del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Xemeneia de Can Folch (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Can Folch, imatge antiga anònima

AutorTomàs Casanovas, eng.
Situació Salvador Espriu. Jardins d'Atlanta
L'empresa Folch, Albinyana i Cia, més coneguda per Can Folch, va ser fundada l'any 1882. Era una destil·leria d'alcohols industrials produïts amb cereals. L'any 1893 s'hi va construir una fàbrica de gel i el 1898 una farinera. D'aquella època és la xemeneia que es va preservar després de l'enderrocament de la fàbrica, l'any 1987, en el marc de la urbanització de la Vila Olímpica, com a testimoni del passat industrial del barri. L'activitat industrial de la fàbrica s'havia aturat una anys abans, cap al 1970. La xemeneia, convenientment restaurada i envoltada d'una petita plaça enjardinada, té una alçada de 54 m.