Escola Nausica
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner, 309-313, rellotge de sol

Barcelona - Muntaner, 309-313, rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorFerran Tarragó Nogué
Situació Muntaner, 309-313
Antiga torre burgesa, construïda l'any 1924 i que des de l'any 1969 allotja un centre d'ensenyament, l'escola Nausica. Malgrat les reformes efectuades per habilitar-hi l'escola, s'han mantingut en gran manera l'estructura i l'estètica originals. La casa s'inspira en la masia tradicional catalana, amb golfes al pis superior i coberta de teules, si bé incorpora elements ornamentals classicistes que li aporten sumptuositat. A la façana que dona al pati hi destaca una tribuna semicircular. Hi ha també un rellotge de sol amb la data de 1924.

És obra de Ferran Tarragó Nogué (Barcelona, 1881 - Tordera, 1963), un arquitecte molt poc documentat, que va residir a Barcelona fins a l'any 1929 i després s'instal·là a Tordera.