Casa Riudor
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Marià Cubí, 13 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Marià Cubí, 13 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorLluís Bonet Garí
Situació Marià Cubí, 13
Edifici construït els anys 1926 i 1927. És una obra interessant de Lluís Bonet Garí (1893 - 1993), deixeble de Gaudí i continuador de les obres de la Sagrada Família a la seva mort. Aquesta casa pertany a la seva època més plenament noucentista, de referències florentines. L'element més destacable és la cantonera, on les tribunes semicirculars estan jerarquitzades, disminuint el seu diàmetre de baix a dalt. El seu protagonisme ve remarcat, a més, per la presència d'una creu de quatre braços al capdamunt. Sota la creu hi podem llegir la data, 1927. Uns esgrafiats geomètrics embelleixen la planta baixa i les tribunes.