Cases Joan Contijoch
(Barcelona | Galvany - Barcelonès)

Barcelona - Muntaner, 320 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilBeaux Arts - Monumentalisme Classicista
AutorJosep Alemany Juvé
Situació Muntaner, 318-320
Es tracta de dos edificis entre mitgeres projectats per l'arquitecte Josep Alemany i Juvé (1890-1975) els anys 1932 (núm. 320) i 1933 (núm. 318), quan exercia d'arquitecte municipal a Santa Coloma de Gramanet. Estilísticament, s'emmarquen dins el corrent monumentalista del noucentisme dels anys trenta.

El del núm. 118 s'estructura horitzontalment en tres trams, separats per les balustrades corregudes. Composició simètrica, amb l'elegància de la pedra artificial ritmada amb pilastres i permòdols.

El del núm. 120 es planteja amb grans finestrals a les crugies centrals, i balcons individuals ovalats, amb barana de forja, a les laterals. Té la sumptuositat del classicisme, que es fa evident a les columnes d'inspiració jònica i, especialment, als relleus de l'àtic.