Sala Capitol
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Ssanta Coloma de Gramenet - Sala Capitol

Ssanta Coloma de Gramenet - Sala Capitol (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep Alemany Juvé
Situació Av. Generalitat, 6
Antiga sala de cinema que va començar a operar a partir dels anys vint. Durant la guerra civil va ser convertida en menjador popular, destinat a donar assistència a nens menors de cinc anys. Va estar en funcionament fins al final de l'any 1938. L'any 1984 es va transformar en una sala de bingo.

L'edifici va ser projectat per Josep Alemany Juvé, que va ser arquitecte municipal de Santa Coloma de Gramenet entre 1920 i 1960. Les façanes estan plantejades amb un seguit de falses obertures cegues, capçades amb uns relleus tipus garlanda, un motiu que, ritmat per pilastres, es va repetint a les tres façanes.