Edificis «El Rancho Grande»
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Via Augusta, 170-180

Barcelona - Via Augusta, 170-180 (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJoaquim Lloret Homs
Situació Via Augusta, 170-180 / Muntaner, 369-383
Conjunt residencial projectat l'any 1944 i que ocupa una bona part de l'illa delimitada per la Via Augusta, i els carrers Muntaner i Santaló. Els dos blocs d'un carrer i l'altre estan units per un cos molt baix, que forma un terrat i evita el contacte entre mitgeres, permetent obertures a les façanes interiors. El conjunt, acabat amb pedra artificial nua, es pot inscriure dins el corrent noucentista de postguerra. Els dos eixos de les cantonades se singularitzen amb la seva planta semicircular que es clou amb un cos elevat coronat amb cúpula. A més d'això, els àtics adquireixen protagonisme pel seu acabat de maó vist, els frontons classicistes i una estàtua a cada una de les cantonades.