Torre Enric Cera
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Vico, 20-24

Barcelona - Vico, 20-24 (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Vico, 20-24 / Freixa, 21
Xalet senyorial amb jardí projectat per Enric Sagnier l'any 1914 que va ser inicialment la casa d'estiueig de la família del doctor Enric Cera i es va convertir després en el domicili habitual. Va ser heretada per la seva filla Maria Lluïsa, la qual en va mantenir la propietat fins a l'any 2005. Posteriorment, ha estat acuradament rehabilitada per ser destinada a oficines.

Considerada habitualment com un edifici d'influència alpina, s'inscriu plenament en l'esperit modernista, encara amb alguns elements modernistes en els detalls ornamentals. A l'interior es conserven pintures murals i una rica decoració amb motllures i relleus daurats.