Església i Escola Bonaventurada Verge Maria (Barcelona - Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Copèrnic, 55-59

Barcelona - Copèrnic, 55-59 (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilHistoricisme
AutorJoan Baptista Serra de Martínez
Situació Carrer Copèrnic, 55-59
L'escola, coneguda popularment com "Les Monges Alemanyes" i actualment escola Mary Ward, ocupa quatre edificis ben diferenciats, d'èpoques i estils diferents. Un d'ells és la Torre Marsillach, feta construir pel doctor Joan Marsillach Parera l'any 1882, un edifici arabitzant projectat pel mestre d'obres Jaume Brossa Mascaró.

Després de la mort de Joan Marsillach, l'edifici va passar a mans del també metge Eduard Schaefer, el qual, l'any 1917, va fer construir sota la torre original, amb façana al carrer Copèrnic, un curiós edifici neomedieval que recrea un castell imaginari, amb les seves torres emmerletades, balcons i galeries amb columnates i un gran portal de tradició romànica que està inspirat en el de Sant Pau del Camp. Actualment acull la capella i la sala de música de l'escola.