Can Valls
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Can Valls

Santa Coloma de Gramenet - Can Valls (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Pedró, 4-6
A partir de mitjan segle XIX es produeix el primer eixample del poble vers el Padró, el Fondo i el Raval, impulsat pel trasllat de l'Ajuntament al seu emplaçament actual. Als carrers del voltant de la plaça de la Vila es conserven un bon nombre d'edificis d'interès construïts en aquella època o a les primeres dècades del XX.

Can Valls és un edifici originalment unifamiliar i destinat a segona residència, construït cap als anys vint del segle passat. Consta de planta baixa i dos pisos, amb un cos annex d'una sola planta i un cos més alt a la mitgera, a manera de torratxa. Presenta les obertures ressaltades amb una motllura. A les façanes sud i est, visibles des de la plaça, s'obren sengles galeries d'arcs de mig punt. El cos més baix fa de terrassa del pis principal.