Hospital Plató (antiga casa Huelin-Rocamora)
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Plató, 21-27 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Clínica Plató, foto antiga

AutorEduard Mercader Sacanella
Situació Plató, 21-27
La Clínica Plató (inicialment Clínica Médico Quirúrgica Sant Gervasi) va iniciar les seves activitats l'any 1926 després d'haver dut a terme la reforma d'una torre senyorial, de l'any 1904. Aquesta casa ocupava la finca de l'antic Mas Lladó. Era propietat de Beatriu Rocamora i Anglada, casada amb Francesc Xavier Huelin i Serra. El matrimoni tenia 12 fills, i per això, van encarregar una casa de grans dimensions. L'any 1925, quan la família ja s'havia traslladat a la Gran Via, la casa va ser llogada a la Clínica -adaptació projectada pels arquitectes Ramon Reventós Ferrerons i Roig (sense més dades)-, que la va adquirir definitivament l'any 1943. Als anys seixanta es va produir una primera ampliació. Entre els anys 2016 i 2017 s'ha efectuat una nova reforma que ha millorat els accessos i el jardí i s'ha rehabilitat la façana.