Parc de Monterols
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Parc de Monterols (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2018)

TipusParcs i jardins
AutorLluís Riudor Carol
Situació Muntaner, 450
Situat al turó de Monterols, també conegut com el turó d'en Gil -de la família que va patrocinar l'hospital de sant Pau- els quals posseïen una finca privada, actualment edificada en les seves parts més baixes. L'any 1940 el terreny va ser adquirit per l'Ajuntament de Barcelona. Va ser remodelat per Riudor, que va optar per dessecar-hi el llac existent, del qual només queden part dels murs perimetrals, i va obrir-se al públic l'any 1947. És un parc sense arquitectura, de caràcter boscós, amb espècies autòctones com els roures, les alzines o els xiprers, a més d'arbustos mediterranis i plantes aromàtiques.