A Manuel Carrasco i Formiguera
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - A Carrasco i Formiguera

Barcelona - A Carrasco i Formiguera (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorPep Admetlla
Situació Plaça Adrià
Al lloc on hi ha la Font de la Lliçó, inaugurada l'any 1961, s'havia col·locat l'any 1938 la primera pedra d'un monument dedicat a Manuel Carrasco i Formiguera, executat aquell mateix any a Burgos.

L'any 2003 es va situar a l'altre extrem de la plaça una obra de Pep Admetlla dedicada al polític assassinat. Es tracta d'un cub, que evoca la solidesa i la tridimensionalitat, complementat amb unes llosetes barrejades amb el paviment de la plaça on, de forma aleatòria està trossejada la frase Catalunya desitja, confia, anhela, avui estretament, tots els pobles dintre un estat basat en la llibertat.