Església de Santa Agnès
(Barcelona | Monterols - Barcelonès)

Barcelona - Església de Santa Agnès

Barcelona - Església de Santa Agnès (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorFrancesc de Paula Villar Carmona
Situació Sant Elies, 23-25
L'actual parròquia de Santa Agnès ocupa l'antiga església del monestir de religioses de Sant Joan de Jerusalem. Inicialment, aquest orde, masculí en origen, estava instal·lat en un convent situat al sector afectat per l'obertura de la Via Laietana. Des de 1699 era un convent de monges. En ser derruït l'any 1882, la comunitat es va traslladar a un nou convent construït l'any anterior al carrer de Sant Elies. L'any 1883 es va alçar la capella, neogòtica.

Durant la guerra civil els soterranis del convent van ser fets servir com a txeca per milicians de la FAI i comunistes. Acabada la guerra es va transformar en centre parroquial i entre els anys 1953-58 l'església va ser reedificada, mantenint la façana original. Les obres de reforma van ser dirigides per Leopold Gil Nebot.