Font Manuel de Falla
(Barcelona | Canyelles - Barcelonès)

Font Manuel de Falla (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorPedro Barragán
Situació Parc Josep Maria Serra Martí
Obra de 1994 consistent en una plataforma rectangular dins d’un llac amb una peça longitudinal en la part superior, sostinguda per columnes inclinades, tot plegat d'acer. En funcionament, l’aigua cau des de la plataforma elevada en cascada, es projecta des dels sortidors i es vaporitza sota les grans pedres volcàniques que hi ha en un lateral del llac, creant un gran efecte, en estar dotada, a més, d'un equip que combina de so, llums i música -enginyeria d'IMes-, actualitzada amb llums led el 2014. La coneguda com l'altra "font màgica" (com la de Montjuïc), destaca per la seva horitzontalitat en contrast amb els edificis que l'envolten.

El parc Serra Martí és un projecte de Cinto Hom i Carles Casamor i ocupa 4 h.