Església de Sant Fructuós
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Església de Sant Fructuós

Pals - Església de Sant Fructuós (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Sant Fruitós, plaça de l?església
Denominada indistintament Sant Fructuós o Sant Fruitós. Té el seu origen en una petita capella construïda al segle XVI i dedicada als sants Fructuós, Sebastià i Roc, protectors contra les epidèmies. Poc a poc es van anar establint diversos masos al seu voltant (els Masos de Pals) i l'intens creixement del sector durant el segle XVIII va donar impuls a la construcció d'una església més gran, prop de l'antiga. A la façana principal hi ha inscrites les dates de 1791 (a la porta) i 1850 (a la fornícula), però no es va enllestir del tot fins ben entrat el segle XX.

És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó, amb capçalera poligonal i campanar de torre. La porta és d'arc escarser, amb arquivoltes motllurades.