Can Torrents del Vi
(Folgueroles - Osona)

Folgueroles - Can Torrents del Vi (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Folgueroles - Can Torrents del Vi (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Folgueroles - Can Torrents del Vi. Detall finestra

Folgueroles - Can Torrents del Vi. Detall finestra (Foto: Graciel·la Vidal, 2017)

Folgueroles - Can Torrents del Vi (Foto: Anònim -Arxiu fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Plaça Verdaguer, 11
Casa mitgera pertanyent a la família Torrents documentada des de 1580, consta de planta baixa, dues plantes i golfes. La planta baixa presenta dos portals rectangulars. Un d'ells donava accés a una petita taverna, d'on prové el nom de Can Torrents del Vi, per a diferenciar-la de la casa del costat, també de la família Torrents.

Al primer pis dalt del portal principal hi ha una balconada amb la llinda esculpida i datada el 1686. A la part dreta del mateix pis s'hi obre una finestra d'estil gòtic, motiu que es repeteix en una altra del segon pis, a sota de la teulada. Podem observar que en una de les ampliacions de la casa, es van construir un terrat i unes golfes.