Restes de mausuleu romà a Can Palau
(Sentmenat - Vallès Occidental)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
EstilArt antic
Situació Carrer de Can Palau, 33
L'any 1999, durant la construcció d'un bloc de pisos al barri de Can Palau, molt a prop de la casa del mateix nom va descobrir-se un jaciment arqueològic. Va trobar-se un mausoleu amb un cementiri associat, que es data al quart segle. La construcció va haver-se de modificar lleugerament per a preservar la troballa.
A l'excavació va trobar-se una col·lecció parcial de vidre romà tardà. Les monedes i mercaderies fines associades amb el mateix han permès datar-los entre els anys 330 i el 390. També va trobar-se un fragment de vas, probablement de l'època de Teodosi.