Molí de Pals
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Molí de Pals (Foto: Albert Esteves, 2018)

Pals - Molí de Pals

TipusMolí
Situació Ctra de Pals a Torroella (C-31), km 334
Situat prop de la carretera de Torroella, va ser construït entre els segles XV i XVI, al mateix lloc on hi havia hagut el castell de Sant Miquel, del qual n'aprofità algunes estructures. Aquest castell es coneixia també amb el nom de Mas Tafurer. L'any 1332, els Tafurer concedeixen a Joan Pujada el dret de construir un molí fariner.

El primer document escrit sobre el molí arrosser data de 1452. Al segle XVII va passar per matrimoni a la família Tamarit. L'any 1668 n'era el propietari Salvador de Tamarit i Tafurer. Els Tamarit en van mantenir la propietat al llarg del segle XVIII. L'any 1832 pertanyia al barceloní Magí Antoni de Vilallonga.

Es conserva un conjunt de construccions que es desenvolupen al voltant d'un pati d'accés, on hi ha un porxo cobert amb voltes d'aresta, reforçat amb contraforts, destinat a magatzem. Al costat de l'entrada hi ha una petita capella.