Can Pou de Ses Garites
(Pals - Baix Empordà)

Pals - Can Pou de Ses Garites

Pals - Can Pou de Ses Garites (Foto: Ses Garites -sesgarites.com-)

Pals - Can Pou de Ses Garites (Foto: Angel Manuel Fernandez, 2013)

Situació Barri de Puig, 31
Es correspon amb l'antic mas Huguet del Bosc, documentat des de 1352 i que va mantenir aquesta denominació almenys fins al segle XVIII. L'any 1735 pertany a Joan Pou i Huguet. Segons indica Anna-Maria Corredor, hi havia viscut un oficial del Sant Ofici.¹

És una masia de dimensions notables, de planta baixa i dos pisos, fortificada amb talussos i garites cantoneres, de les quals se'n conserven dues. El pis superior ha estat molt modificat. Conserva el portal adovellat de mig punt i les finestres originals del primer pis, d'estil gòtic-renaixentista, del segle XVI. Les garites i el talús responen a les necessitats de defensa que al segle XIX ocasionaren les guerres carlines a la comarca.

Actualment la casa està dedicada al turisme rural. És incomprensible que no figuri a l'Inventari del Patrimoni de la Generalitat.

¹Anna-Maria Corredor Plaja Pals. Recull Onomàstic, 2008.