Can Forgues (o Can Pella i Forgas)
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Can Forgues

Begur - Can Forgues

Begur - Can Forgues (Foto: Cartell in situ)

Situació Plaça Pella i Forgas
InterèsEspecial interès Interessant
Can Forgues* és una masia urbana amb jardí, acuradament restaurada, que té una torre cilíndrica adossada a la façana. Va se la casa pairal d'una important família d'industrials surers i és on va néixer l'advocat i historiador begurenc Josep Pella i Forgas (1852-1918). La fàbrica de suro, situada no gaire lluny, va tenir una enorme importància per al poble fins que va ser destruïda en un incendi, l'any 1919.

La casa té planta rectangular i una alçada de planta baixa i pis. La façana té un important portal adovellat de punt rodó i dues finestres coronelles. A les façanes lateral i posterior es conserven diverses finestres de tipologia gòtic-renaixentista, del segle XVI, d'arc conopial o de mig punt, amb traceria lobulada, algunes de les quals tenen relleus a les impostes.

*La grafia Can Forgues és la que fa servir l'ICC, que quan traspassa un nom de persona a nom de lloc l'escriu atenent a la norma ortogràfica.