Casa Bonaventura Caner
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa Bonaventura Caner

Begur - Casa Bonaventura Caner (Foto: Albert Esteves, 2018)

EstilRomanticisme
Situació Carrer Sant Miquel, 2
Bonaventura Caner Bataller va ser un indiano que va emigrar a Cuba amb el seu germà Pere, l'any 1833 i va fer fortuna. Retornat a Begur va invertir en la indústria surera i va fer construir aquesta mansió, l'any 1866. Va morir sense descendència i la darrera persona de la família que hi va viure la seva neboda, Lluïsa Geli. El Catàleg del Patrimoni la denomina Casa del Doctor Miret. Actualment funciona com a hotel i restaurant.

La casa consta de planta baixa i dos pisos, amb un porxo lateral de grans arcades, que dóna al jardí, i torratxa-mirador central. Portes, finestres i balcons estan emmarcats amb motllures estriades i els eixos verticals estan separats amb falses pilastres ornamentades amb relleus florals (d'un estil isabelí molt mesurat) que, a la façana principal, estan capçades amb capitells corintis. A la llinda de la porta principal i a la reixa del jardí es poden veure les inicials de l'antic propietari B.C.B.