Casa Térmens
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa Térmens (Foto: Albert Esteves, 2018)

Begur - Casa Térmens (Foto: cartell in situ)

EstilRomanticisme
Situació Carrer Ventura Sabater, 2
Edifici acabat l'any 1869, dos anys després de la mort del seu propietari, Santiago Mauri Carreras, un indiano enriquit a Cuba, on havia obert una botiga de roba que proveïa a l'exèrcit espanyol. Les inicials F.M.I. corresponen a la seva vídua, Francesca Mató.

És una casa de planta baixa i pis, amb portal de mig punt i obertures d'arc rebaixat a la planta, i balcons individuals al pis, amb baranes de forja, on hi ha hi ha inclosa la data de 1869. A la façana principal els balcons estan separats per unes falses pilastres acanalades, amb detalls ceràmics.