Casa del carrer Concepció Pi
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa del carrer Concepció Pi, 1C

Begur - Casa del carrer Concepció Pi, 1C (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Concepció Pi, 1C
És una de les poques cases del centre del poble que han conservat en gran mesura l'estructura i els elements de façana del segle XVI, malgrat les inevitables modificacions imposades pels seus nous usos turístics. Aquesta casa, en concret, manté inalterat el portal adovellat de mig punt, a la clau del qual hi ha el monograma de Crist, IHS (abreviatura llatina del nom en grec ΙΗΣΟΥΣ), i la data de 1589. La finestra que hi ha al damunt està emmarcada en pedra i té l'ampit motllurat i sobresortit.

La casa, doncs, va ser construïda en ple regnat de Felip II, època de la conquesta de les Índies, allà on tres segles després molts begurencs emigraren i feren fortuna.