Casa Pere Roger
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Casa Pere Roger, detall de les pintures

Begur - Casa Pere Roger (Foto: cartell in situ)

EstilRomanticisme
Situació Carrer Bonaventura Carreras, 20
Pere Roger Roig va emigrar a l'Havana l'any 1832, quan tenia 18 anys. Allà va fundar una fàbrica de tabac, de nom La Rosa. Retornat a Begur, va comprar aquesta casa l'any 1859. La façana és d'estil tradicional vuitcentista, amb les obertures emmarcades amb pedra, mènsules amb testes femenines i falses pilastres acanalades separant les crugies. El més interessant es troba a l'interior, als dibuixos i frescos de temàtica indiana. I especialment a la galeria de dos pisos de la façana posterior, amb frescos de temàtica marina que han estat restaurats modernament.