Escola Deià
(Barcelona | Canyelles - Barcelonès)

Detall para-sol a la façana (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

TipusEdifici escolar
AutorZFA arquitectes
Situació Carrer Ignasi Agustí, 2
Es tracta de la reforma -projecte de 2015- d'un edifici d'una antiga escola de primària per adequar-lo, guanyant espai i llum, per a una altra d'ensenyaments artístics que conserva el nom, Deià, del carrer del barri de Porta on se situava anteriorment.

La intenció de la pell -façanes i coberta- que el recobreix és múltiple: renovar la seva imatge i solucionar deficiències tècniques en l'aïllament i el tancament, tot aconseguint estalvi energètic. El material és xapa metàl·lica amb micro perforacions, fet que regula la incidència lumínica, i plecs, fet que li atorga moviment.