Escultura «Agulla de terme»
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Escultura Agulla de Terme

Begur - Escultura Agulla de Terme (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorAlberto de Udaeta
Situació Plaça Forgas
Escultura d'uns 6 m d'alçada realitzada en acer corten per l'artista Alberto de Udaeta (Barcelona, 1947), l'any 2002.

A la revista municipal Es Pedrís Llarg, l'artista explicava l'escultura de la següent manera: Basant-me en els meus records d'infància, i tenint en compte l'emplaçament escollit per l'arquitecte Lluís Maria Sanhelly, he ideat una escultura inspirada en l'agulla de reparar xarxes dels pescadors. (...) La peça, de forma afusada, presenta uns volums en negatiu que simbolitzen la part central de l'agulla que conté el cabdell del fil de la malla.