Parc de l'Arbreda
(Begur (vila) - Baix Empordà)

Begur - Parc de l'Arbreda (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusParcs i jardins
AutorRCR Arquitectes (Rafael Aranda, Carme Pigem, Ramon Vilalta)
Situació Carrer de Carles de Viladomeny / Ctra. de Circumvalació
Parc urbà projectat l'any 1998 i realitzat entre els anys 2004 i 2006, amb una superfície de més de 17.000 m². Situat a l'entrada de Begur, en un sector de contacte entre el nucli antic i els barris perifèrics, va ser concebut com un espai de nova centralitat, amb equipaments públics i àmbits enjardinats i de lleure.

Té una estructura radial centrada per un gran espai circular i buit, al voltant del qual hi ha els jardins, el parc infantil i les àrees de pícnic. Els jardins s'articulen en parterres separats pels camins i les escales i delimitats amb unes planxes metàl·liques sinuoses. A un dels extrems hi ha la poderosa silueta del Casal Jove, un edifici que combina l'acer i el vidre i que destaca per la seva gran coberta plana i els murs rectilinis que descriuen l'accés al parc i al mateix casal.