Antic Institut Frenopàtic de les Corts
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Antic Institut Frenopàtic de les Corts

Barcelona - Antic Institut Frenopàtic de les Corts (Foto: Anna Corcoll, 2018)

AutorAugust Font Carreras
Situació Mejía Lequerica, 42
Fundat l'any 1863 pels metges Tomàs Dolsa i Ricart (1819-1909) i Pau Llorach, inicialment estava situat a la vila de Gràcia, però poc després ja es va traslladar a les Corts, on es va construir un primer edifici entre 1867 i 1869, en un solar de 3 h propietat de Guerau Piera i Piera. Aquest edifici va ser transformat entre 1872 i 1883 per August Font, constituint un conjunt de dues plantes en forma de T, de factura més senzilla que en el projecte original. Tenia zones diferenciades segons el sexe, separades per la capella, i estances diferenciades per classe social (habitacions de primera classe). Va tancar les portes l'any 2000 i actualment només es conserva la façana de l'edifici principal, els jardins i un palauet, el Pinar, erigida els anys vint, com a residència de la família Dolsa.