Sant Esteve d'Esclanyà
(Begur (Esclanyà i cales) - Baix Empordà)

Begur - Sant Esteve d'Esclanyà

Begur - Sant Esteve d'Esclanyà (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Esclanyà. Plaça de la Constitució
Documentada des de l'any 1181 (ecclesie de Asclayano). Consta de dues naus, la primera construïda durant la segona meitat del segle XI sobre restes anteriors i la segona, de datació més imprecisa, podria ser del segle següent, encara romànica. Totes dues estan capçades amb absis semicirculars. A la nau primitiva, que va perdre la porta, es va conservar una finestra de doble esqueixada. El campanar d'espadanya és d'època barroca, igual que la porta de la nau annexa, amb frontó triangular.

Va ser parròquia fins al 1721. Entre 1506 i 1847 va ser sufragània de Llofriu. Actualment depèn de Sant Pere de Begur.