Apartaments Cap sa Sal
(Begur (Esclanyà i cales) - Baix Empordà)

Begur - Apartaments Cap sa Sal (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya)

TipusHotels i hostals
AutorJosep Maria Bosch i Aymerich
Situació Cap sa Sal. Cala d'Aiguafreda
Edifici de grans dimensions construït a la dècada dels anys seixanta, que s'endinsa cap al mar, dalt d'un penya-segat, prop de la cala d'Aiguafreda. Està format per diversos cossos, el de l'antic hotel, que compta amb una volta d'uns 20 m de diàmetre, envoltada de grans murs de travertí, i el dels apartaments, de planta corbada, que s'esglaonen cap a la muntanya. L'hotel va funcionar entre 1963 i 1979. Comptava amb 230 habitacions, 6 restaurants, 4 bars, les piscines, la discoteca, la sala de festes, l’embarcador i donava feina a més de 400 treballadors. Després del seu tancament es va anar transformant en un conjunt d'apartaments. Havia estat promogut per la família Andreu, propietària d'uns laboratoris farmacèutics.

Són remarcables els jardins, dissenyats per Nicolau M. Rubió i Tudurí.