Homenatge a la Mediterrània (Barcelona - Porta - Barcelonès)

Homenatge a la Mediterrània

TipusArt Públic
EstilEstils contemporanis
AutorXavier Corberó i Olivella
Situació Plaça Sóller
Obra de 1983 que forma un conjunt escultòric de 41 làmines fines i translúcides, d'entre cinc i vuit mil·límetres de gruix, de marbre rosa de Portugal, marbre blanc d’Almeria i ònix iranià. Materials fràgils i luxosos que evoquen, amb les seves formes arrodonides, una barca, uns núvols, el sol i la lluna. Les vetes del marbre i de l’ònix es reflecteixen en l'aigua i fan que el seu moviment s'incorpori a l’escultura.

Respon a un encàrrec municipal per part d'Oriol Bohigas, que pretenia monumentalitzar la perifèria, d'acord als nous moments polítics i socials. Amb aquesta mateixa intenció, Corberó va desoir els consells de qui creia que l'òptim era usar ciment, en previsió d'actes vandàlics, triant allò més delicat.