Can Valent (antigament Torre Morgadès)
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Can Valent (Foto: Desconegut. Web Masies Andreuenques)

Can Valent

Can Valent (Foto: Agrupació Excursionista Muntanya)

Situació Av. Rio de Janeiro, 64
Necessita intervenció urgent
Segons alguns estudis, es va aprofitar una torre de defensa medieval, anomenada Morgadès, per bastir la masia.

És un edifici de planta basilical asimètrica, amb l’ala esquerra més gran que la dreta i diversos cossos afegits, composta per planta baixa, pis i golfes. El parament de maçoneria ha perdut l’estuc i les obertures tenen brancals de pedra i llindes arquejades de totxo a plec de llibre, mentre que l’accés principal és un arc de mig punt adovellat. Amb rellotge de sol.

També coneguda com a Cal Pere Valent, fou ocupada a mitjan segle XX pel jardiner Sebastià Padrós i després venuda a una constructora. A mig enderroc, l'Ajuntament va requerir la seva preservació. Des de l'expropiació, 1985, resta abandonada a la seva sort després de diversos projectes per recuperar-la que no han fructificat.