Casa del rellotge de sol
(Barcelona | Turó de la Peira - Barcelonès)

Pi i Molist, 25. Detalls (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Pi i Molist, 25. Detall finestra

Pi i Molist, 25. Detall finestra (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Situació Dr. Pi i Molist, 25
Edifici que fa cantonada entre el carrer del Doctor Pi i Molist i el passatge del mateix nom. Tot i l'alteració de la planta baixa, conserva a la planta pis els esgrafiats originals, a base de volutes i sanefes, d'inspiració barroca. Tanmateix, l'element més destacat és el rellotge de sol. Té forma oval, amb marques horàries des de les 4 de la matinada fins a les 12 del migdia, amb el lema El Cel és ma Regla. Al voltant de l'oval hi ha dos gerros amb flors sobre un entaulament molt ornamentat i, al capdamunt, el rostre d'un sol amb ocells al costat.