El Mamut
(Barcelona | Parc de la Ciutadella - Barcelonès)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. El Mamut (Foto: Albert Esteves, 2018)

Barcelona - Parc de la Ciutadella. El Mamut (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorEnric Bassas Rotxotxo
Situació Parc de la Ciutadella
Reproducció realitzada en formigó armat pintat (de fet, és la primera escultura feta en aquest material a Barcelona) d'un mamut, a escala natural, que s'havia trobat a Sibèria l'any 1901. L'obra és de l'any 1907 i havia de ser la primera d'un conjunt de reproduccions de grans animals prehistòrics, del qual només va arribar a fer-se aquesta. Va ser restaurada l'any 1998.

Tot i que, tradicionalment, aquesta peça s'ha atribuït a Miquel Dalmau, és obra de l'escultor Enric Bassas Rotxotxo, descendent d'una important nissaga de naipers (Rotxotxo), el qual va destacar també en la creació de medalles, com la del Reial Cercle Artístic de Barcelona.