Parc de Can Dragó
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Antic portal d'entrada als tallers (Foto: Arxiu històric Roquetes-Nou Barris)

TipusParcs i jardins
AutorEnric Pericas
Situació Pintor Alsamora / Av. Meridiana
Segons els arxivers municipals, el nom "dragó" prové d'una companyia de soldats de l'exèrcit borbònic anomenats així, que varen instal·lar-se a una masia de la zona el 1714, del mateix nom.

Inaugurat el 1990 i ampliat el 1992, té 15.000 m² i una forma trapezial. Comprèn tres illes, ocupades per un parc urbà i un complex poliesportiu, amb la piscina més gran de Barcelona. S'assenta en part d'uns terrenys propietat de la Renfe, els Tallers del Ferrocarril del Nord, construïts el 1880 i caiguts en desús el 1964.

Sobre un petit turó hi ha una rèplica de l'escultura Aurigues Olímpics, de Pau Gargallo (1929). La peça actual és obra de Marta Polo, dels anys 80.