Capella de la Mare de Déu de l'Horta
(Preixana - Urgell)

Preixana - Capella de la Mare de Déu de l'Horta

Preixana - Capella de la Mare de Déu de l'Horta (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer de la Verge de l'Horta
Petita capella construïda al segle XVII, amb funcions funeràries. Està presidida per una gran inscripció on es pot llegir clarament:
Dorotea Bas los osos sepultats te vull dins mi perque de pesta morí y no esta entre los demes cosos. 9 bre, als 18. S'hi pot llegir també la data de 1651.

L'edifici està bastit amb grans carreus de pedra picada col·locats de manera irregular. El portal és rectangular i està ornamentat amb un guardapols rectilini rematat amb dues mènsules geomètriques. A cada costat hi ha dues obertures rectangulars, baixes. A l'interior es conserva una talla barroca de la Mare de Déu amb el Nen.