Ajuntament de Verdú
(Verdú - Urgell)

Verdú - Ajuntament

Verdú - Ajuntament, finestra de Cal Pastoret

Verdú - Ajuntament, finestra de Cal Pastoret (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça Major, 1
És un edifici d'origen antic -de fet ja feia funcions municipals abans de 1546-, però la seva fesomia actual es deu a la reforma duta a terme l'any 1792. Està situat en una cantonada, amb la façana principal abocada a la plaça de la Vila. Té portal d'arc carpanell, al damunt del qual hi ha un gran escut de pedra amb l'escut de la vila i la data. Les obertures estan emmarcades amb pedra, igual que les cantoneres. Al soterrani de l'Ajuntament hi havia hagut la presó.

Tocant a la casa del costat hi ha una curiosa finestra cantonera gòtica, d'arc conopial, que pertany a Cal Pastoret, amb un escut de branques d'olivera