Font de la plaça Major
(Verdú - Urgell)

Verdú - Font de la plaça Major

Verdú - Font de la plaça Major (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça Major
Ubicada enmig del passeig arbrat que centra la plaça Major, és una font monumental alçada l'any 1899 en commemoració de la portada d'aigües al poble. L'aigua procedia de la Mina, al sector del mas de Bondia. D'aquella mateixa època és també el passeig flanquejat per frondosos plàtans.

La font està constituïda verticalment per quatre cossos. El més baix, on hi ha les quatre piques, és de planta hexagonal. Damunt d'ell hi ha els cos prismàtic on es situen les aixetes, ressaltat, igual que l'anterior, amb motlures rectilínies. El tercer cos és la peanya, on hi ha inscrita la data de construcció. I el cos superior és una torre emmerletada, que evoca l'escut de Verdú.