El Quarter
(Verdú - Urgell)

Verdú - El Quarter

Verdú - El Quarter (Foto: Albert Esteves, 2018)

Verdú - El Quarter

Situació Carrer Margorell, 14
Necessita intervenció urgent
El Quarter és el nom popular que es dóna a l'antic recinte construït per hostatjar les tropes i cavalleries que, durant els conflictes bèl·lics, s'havien d'allotjar al poble. Segons la documentació antiga, va ser construït l'any 1678. Hi destaca la porta principal, amb llinda de carreus a salta-cavall.

Cap a la fi del segle XIX es va habilitar coma escola municipal i va mantenir aquesta funció fins a la construcció de les noves escoles, l'any 1965.

De l'edifici només es conserva l'estructura exterior. S'ha enfonsat la coberta, el pis superior i les golfes. Les obertures estan actualment (2018) tapiades.