Font de Santa Magdalena
(Verdú - Urgell)

Verdú - Font de Santa Magdalena

Verdú - Font de Santa Magdalena (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Camí Vell de Tàrrega
Damunt d'aquesta font, molt propera al riu Cercavins, hi hagué un antic poblament ibèric i romà i fou l'origen del primer poblament medieval, consignat al Llibre de les Stimes amb el nom de Vilar de Verdú. Una forta riuada, l'any 1184, es va endur bona part de les cases i el nou poble es va reconstruir a redós del castell.

La font, integrada en una estructura de pedra amb dues escales que permeten baixar al seu nivell, està envoltada d'un espai urbanitzat, amb bancs i taules de pedra i és un dels indrets de lleure més populars del poble. Cada primer de maig s'hi celebra un tradicional aplec.