Edificis Meridian i UNED
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

UNED (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

UNED

AutorManuel Brullet / Alfonso de Luna
Situació Carrer Rosselló-Pòrcel, 11
El Meridian és un edifici d'oficines, del 2007, de 22.864 m2 repartits entre planta baixa, 17 pisos i 2 soterranis. Situat a un extrem de l'illa, desplaçat cap al nord, aconsegueix fer-se visible des de l'avinguda Meridiana, al darrere de El Corte Inglés.

L'accés al gran volum prismàtic és una mena de plaça coberta de 15 metres de volada, també final del passeig lateral que puja des de l'avinguda. Les dues façanes llargues -est i oest- estan cobertes amb brise-soleil per obtenir una climatització sostenible.

Al seu costat sud, hi ha un petit edifici -2.600 m²- compacte de planta baixa i tres pisos, projectat pels mateixos arquitectes i actualment seu de la UNED.