Font de la Harry Walker
(Barcelona | Prosperitat - Barcelonès)

Barcelona - Font de la Harry Walker (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

TipusFonts, pous i safareigs
AutorMàrius Quintana Creus
Situació Plaça Harry Walker
La plaça denominada actualment plaça dels treballadors i les treballadores de Harry Walker ocupa una bona part dels terrenys de l'antiga fàbrica de maquinària i components per a l'automoció fundada per l'anglès Harry Walker a Sants, l'any 1914, i traslladada a aquest nou emplaçament, l'any 1957. Es va fer molt popular arrel de la vaga que van mantenir els treballadors els anys 1970-71.

L'any 1997, l'arquitecte Màrius Quintana va ser l'encarregat de l'ordenació urbanística de la plaça, un cop derruïda la fàbrica, projecte que va ser executat entre 1998 i 1999. L'element més característic del parc és la font-marquesina, que consisteix en una pèrgola en forma de piràmide invertida, des d'on cau l'aigua fins a un petit estany triangular que hi ha a la base. S'ha interpretat que el color de les làmines de la coberta -una fusta d'arrel de bedoll de color whisky- vol jugar amb la referència a una coneguda marca de whisky del mateix cognom.