Casa Ajuntament d'Altet
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Casa Ajuntament d'Altet

Tàrrega - Casa Ajuntament d'Altet (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Altet. Carrer de Baix, 9
És el casal més notable del poble d'Altet, tant per les seves dimensions, com per les estructures que té adossades a la part del davant, que li atorguen un aspecte de fortificació. Algun cop se l'ha confós amb el castell d'Altet, però aquest, que estava situat al capdamunt del turó, va desaparèixer sense deixar rastre. Tant la casa com les construccions annexes, algunes de factura moderna, estan fetes amb pedra carejada i argamassa. El cos davanter, que fa de terrassa, té dos nivells, oberts amb arcades de mig punt, i està reforçat per uns potents contraforts. Units a aquest cos hi ha un mur de tanca obert amb dos grans arcades, i una torre de planta circular. L'accés a la casa es produeix per la façana lateral, a través d'un portal de llinda recta.