Altet
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Altet

Tàrrega - Altet, forn al carrer del Forn

Tàrrega - Altet, forn al carrer del Forn (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Ctra. C-14, km 76,5
Petit nucli d'origen medieval que havia tingut un castell i una església romànica, documentada des de 1099. A finals del segle XV, el lloc va ser comprat per la baronessa de Soldevila. L’any 1559, Elisabet de Soldevila, casada amb Onofre de Pons, va vendre el castell de l’Ofegat, el terme i tots el drets del poble al consell general de la vila de Tàrrega. Fins a l'any 1969 va pertànyer al municipi de la Figuerosa, integrat aleshores a Tàrrega. La part més antiga és la que s'estén pel tossal on hi havia hagut el castell i, per la seva estructura semicircular, sembla que hauria estat emmurallada. Al segle XVIII es va obrir un eixample amb el carrer Major i la plaça de l'església, alçada l'any 1792. Hi ha diverses llindes datades que es corresponen a aquesta època d'expansió.