Molí de Cal Prenyanosa (El Talladell)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Molí del Cal Prenyanosa (El Talladell)

Tàrrega - Molí del Cal Prenyanosa (El Talladell) (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusMolí
Situació Al costat del camí que voreja l'Ondara
Situat a la dreta de l'Ondara, no gaire lluny del Taradell. Va ser propietat de la vídua Gassol, de cal Prenyanosa. És un antic molí de vent del qual en resta l'escala d'accés a la terrassa on hi devia haver l'estructura metàl·lica, la qual va ser desmuntada i venuda després de la guerra. Està feta de maçoneria arrebossada i maó vist, utilitzat en els quatre arcs en degradació que sostenen l'escala i en els òculs oberts a les baranes.

A uns 3 m de la torre hi ha el pou, comunicat amb ella per una galeria subterrània. Una bomba, que aprofitava la força del vent, feia pujar l'aigua fins a una alçada d'uns 6 m, des d'on s'emmagatzemava en un gran dipòsit.

Al costat del molí hi ha la casa, a la llinda de la qual hi ha la data de 1883.