Cal Codina (El Talladell)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Can Codina (El Talladell)

Tàrrega - Can Codina (El Talladell) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació El Talladell. Carrer Major, 24
Casa de notables dimensions, amb façanes al carrer Major i al carrer de Sant Pere. Consta de planta baixa i dos pisos i golfes, i compta amb un celler i un molí d'oli particulars. Un tram de la planta baixa i del primer pis està fet amb carreus de pedra picada, ben escairats. La resta és obra de maçoneria amb pedruscall irregular i argamassa. A la part noble, entre les dues finestres, hi ha un rellotge de sol i a una llinda la data de 1772.

Aquesta casa va pertànyer a la important nissaga dels Codina. Dolors Codina i Arnau (Lleida, 1878 - El Talladell, 1944) va ser nomenada alcaldessa del Talladell l'any 1924. Aquest fet la convertí en la primera dona alcaldessa de Catalunya.