Carrer Major
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Carrer Major

Tàrrega - Carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Major
En tant que la vila s'anava estenent per sota del castell s'anaven dibuixant els carrers que conformarien la trama urbana medieval, a l'interior de la muralla. Entre ells, el carrer Major, que ben aviat va esdevenir l'artèria principal de la vila, tot enllaçant la plaça de Santa Maria amb la de Sant Antoni. Durant segles va ser el carrer comercial amb més activitat tot i que no es va empedrar fins al segle XX i fins al XIX no va tenir voreres ni clavegueram, convertint-se en un fangar cada cop que plovia. Compta amb algunes cases notables, la més important de les quals és Cal Perelló, l'actual Museu Comarcal.